Health Centre Zuidhorn

Zwangerschap

Waarom ZwangerFit & MamaFit?

Bewegen/sporten tijdens een zwangerschap heeft veel voordelen. Je krijgt zo meer energie en je hebt minder kans op een depressie, incontinentie en complicaties tijdens de bevalling. De laatste drie maanden van je zwangerschap moet je het wel rustiger aan doen tijdens het sporten, en je oefeningen aanpassen. Het is belangrijk om te trainen in een tempo en met een belasting die prettig blijft voelen. Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid is essentieel. Veranderingen in je lichaam vragen om een aangepaste training. Je groeiende buik  zorgt voor een  toename van belasting van de gewrichten en de rug. Door op de juiste manier te sporten en bewegen blijf je fit en sterk en kun je klachten voorkomen. Daarnaast verlaagt je de kans op zwangerschapsvergiftiging en zwangerschapsdiabetes. Door dat je in een goede conditie blijft kan je de bevalling beter aan.

Veel vrouwen vinden het lastig om tijdens de zwangerschap, en na de bevalling de juiste training, passend bij de eigen belastbaarheid, te bepalen. Daarom kan de begeleiding van een gekwalificeerde zwangerfit docent hierbij ondersteuning bieden. Wie bieden zowel lessen aan voor tijdens de zwangerschap(ZwangerFit) als daarna(MamaFit).

Vergoeding (of deels) vergoeding via de zorgverzekeraar is in sommige gevallen mogelijk. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of je hier voor in aanmerking komt.

Optimale begeleiding
rondom je zwangerschap

Fysiotherapie
Fitness & groepstrainingen
Hydrotherapie
Valpreventie

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

Mieke Bron du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie, zwangerschapsbegeleiding en oncologische revalidatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit, MamaFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram