Health Centre Zuidhorn

Shockwave

Shockwave in Zuidhorn

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van shockgolven, die door middel van een behandelkop worden overgedragen aan het lichaam. Shockwave wordt gebruikt om het natuurlijke genezingsproces in overbelaste of verkalkende pezen op gang te brengen en te versterken. Het geeft goede resultaten bij chronische spier- en peesklachten. 

Hoe gaat een shockwave behandeling?
We beginnen altijd met een intakegesprek om te horen waar u de meeste pijn ervaart. Daarna doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek om het pijngebied in kaart te brengen. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen.

Shockwave is toepasbaar bij:

  • Chronische elleboogpijn (Tennis- of Golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf (Jumpers knee)
  • Chronische pijn aan de achillespees (Achillodynie)
  • Hielpijn, pijn onder de voet (Hielspoor)
  • Scheenbeenvliesontsteking(MTSS/Shin Splints)
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (Trigger points)
  • Andere vormen van tendinitis(Peesontsteking)

Shockwave behandeling

Fitness & Groepstrainingen
Hydrotherapie
Zwanger & MamaFit
Valpreventie

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

Mieke Bron – du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie, zwangerschapsbegeleiding en oncologische revalidatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit, MamaFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram