Health Centre Zuidhorn

Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie

Hart,- Vaat- en Long fysiotherapie in Zuidhorn

Hartrevalidatie
Als u in het ziekenhuis opgenomen bent met hartklachten of hartfalen, bijvoorbeeld na een bypass-operatie, een dotterbehandeling of hartfalen, dan volgt na behandeling of operatie vrijwel altijd een hartrevalidatietraject in het ziekenhuis. Na het hartrevalidatietraject is het erg belangrijk om uw conditie verder uit te bouwen zodat u hiermee uw klachten kan verminderen. Doordat u zich beter gaat voelen, krijgt u ook weer meer vertrouwen in uw lichaam en overwint u angst voor inspanning. Hierdoor krijgt u meer grip op uw vrijetijdsbesteding en levensstijl.

Longrevalidatie
COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een verzamelnaam voor de luchtwegaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Bij deze aandoeningen werken de longen en luchtwegen niet meer zoals het hoort, waardoor patiënten met COPD het vaak benauwd hebben. Eenvoudige activiteiten als traplopen, boodschappen doen, naar het werk fietsen of de tuin aanvegen kunnen met COPD een hele uitdaging zijn. COPD is helaas niet te genezen, maar u kunt er wel beter mee leren leven. Hierbij speelt bewegen een zeer belangrijke rol. U werkt hierdoor mee aan het krijgen van een optimale conditie.

Vaattraining
Etalagebenen is de volksterm voor symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden, ofwel claudicatio intermittens. Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaders vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door verkalking van de slagaders. Als gevolg hiervan kunt u na een stukje lopen pijn, kramp of vermoeidheid in uw been/benen ervaren. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken.

De term etalagebenen is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen moeten rusten. Zij kijken dan bijvoorbeeld in de etalage van een winkel. De behandelingen bestaan uit looptraining, maar ook fietsen, spierversterkende oefeningen en indien nodig verbetering van het looppatroon.

Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet. Voor meer informatie kunt u kijken op: 
https://www.claudicationet.nl/home/

Samen werken aan een
persoonlijk behandelplan

Fitness & Groepstrainingen
Hydrotherapie
Zwanger & MamaFit
Valpreventie

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

Mieke Bron – du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie, zwangerschapsbegeleiding en oncologische revalidatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit, MamaFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram