Health Centre Zuidhorn

Diabetes

Fysiotherapie bij diabetes in Zuidhorn

Waarom is bewegen met diabetes nou zo belangrijk?
Regelmatig extra bewegen is erg belangrijk voor je gezondheid. Je lichamelijke conditie en hoeveel je beweegt bepalen hoeveel medicatie er nodig is om je bloedglucosewaarden op peil te houden. Ook gezond eten en het aantal koolhydraten dat je binnen krijgt speelt hierin een belangrijke rol. Door minder gebruik van medicatie zal de kans op bijwerkingen hiervan kleiner worden en kunnen complicaties zoals hart- en vaatziekten mogelijk worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Door een gezondere leefstijl zal je daarnaast ook op een gezonder gewicht komen, je fitter en energieker voelen en lekkerder in je vel zitten.

Sporten met diabetes type I
Bewegen zorgt voor een lager gewicht, een lagere bloeddruk, een betere controle over je bloedglucose, betere elasticiteit van de vaten en minder vetten in je bloed. Door te bewegen werk je aan een gezond lichaam en kan je de kans op complicaties door je diabetes type I verkleinen.

Sporten met diabetes type II
Overgewicht, ongezonde leefstijl en weinig lichaamsbeweging zijn belangrijke oorzaken van diabetes type II. Door te bewegen en het creëren van een gezonde leefstijl kunnen de symptomen van diabetes type II verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Daarnaast verklein je de kans op complicaties.

Sporten met diabetes bij Health Centre Zuidhorn
De drempel om te gaan sporten of bewegen is vaak hoog. Zeker als je diabetes hebt. Want wat als je bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Health Centre Zuidhorn is een sportcentrum met het keurmerk “Oog voor Diabetes”. Wij weten hoe we u hierin moeten begeleiden.

Als u bij ons komt sporten zal er aan de hand van een intake gesprek met een fysiotherapeut een persoonlijk oefenschema worden opgesteld.

Heeft u naast het sporten ook hulp nodig met creëren van een gezond eetpatroon, dan kunt u altijd terecht bij onze diëtiste voor advies op het gebied van voeding.

Samen werken aan een
persoonlijk behandelplan

Fitness & Groepstrainingen
Hydrotherapie
Zwanger & MamaFit
Valpreventie

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

Mieke Bron – du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie, zwangerschapsbegeleiding en oncologische revalidatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit, MamaFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram