Health Centre Zuidhorn

Bekkentherapie

Bekkentherapie in Zuidhorn

Meer dan 20% van de wereldbevolking heeft klachten op het gebied van incontinentie (ongeveer 50% vrouwen boven 50 jaar en ongeveer 35% mannen boven 50 jaar). 

Bekkenfysiotherapie is een behandeling bij o.a. de volgende klachten:

  • Incontinentie, ongewenst urineverlies bij het lachen, hoesten of springen;
  • Bekkenbodemoefeningen;
  • Seksuele problemen, zoals erectiestoornissen en impotentie;
  • Bekkeninstabiliteit;
  • Lage rugklachten;
  • Verzakkingen, zowel organen als blaas.
  • Zwangerschap (voor en na bevalling)

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de Pelvic Trainer®. Dit is een meetapparaat dat uitwendig de spierspanning van de bekkenbodem kan meten voor een juiste diagnostiek. De Pelvictrainer® is een medisch hulpmiddel, ontwikkeld en gefabriceerd in Zwitserland door de firma Msys AG, als oplossing voor de kracht- en coördinatie-verbetering van de bekkenbodemspieren en voor de behandeling van functieverstoringen van de bekkenbodem. 

De Pelvictrainer® kan door zowel vrouwen, mannen als kinderen met de kleding aan gebruikt worden. De Pelvictrainer® biedt de mogelijkheid om uitwendig de bekkenbodemspieren te trainen op ontspanning en kracht om zo bekkenbodem klachten te verhelpen of te reduceren.

The Pelvic Trainer® 

Samen werken aan een
persoonlijk behandelplan

Fitness & groepstrainingen
Hydrotherapie
Zwanger & MamaFit
Valpreventie

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

Mieke Bron – du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie, zwangerschapsbegeleiding en oncologische revalidatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit, MamaFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram